آشنایی با ماشین آلات قالیشویی
25 مرداد 1401, 18:31 Carpet Washing وبلاگفرش ها یکی از مهم ترین و با ارزش ترین وسیله های هر منزل می باشند و تمیزی و نگهداری درست از آن ها یکی از مهم ترین مسائلی می باشد که باید به آن توجه کرد، امروزه با پیشرفت تکنولوژی تمامی صنعت ها پیشرفت کرده اند و تغییر و تحولات بسیاری در زندگی انسان ها ایجاد کرده است و می توان گفت که زندگی را تا حد بسیار زیادی برای تمام افراد آسان تر کرده است، کارخانه های قالیشویی نیز با پیشرفت تکنولوژی پیشرفت کرده اند و معمولا صفر تا صد شستشوی فرش ها را به وسیله ماشین آلات قالیشویی انجام می دهندف که باعث بالا رفتن سرعت خدمات رسانی قالیشویی به مشتریان و راحتی کار پرسنل شده است.
همچنین ماشین آلات قالیشویی بر میزان مصرف آب وشامپو کنترل خودکار دارند که باعث می شود قالیشویی های مدرن و پیشرفته به نسبت قالیشویی های سنتی درامد و سود بیشتری داشته باشند. در این مقاله هدف قالیشویی همشهری ایرانیان آشنایی با ماشین آلات قالیشویی و مزایا استفاده از آن ها به شما عزیزان می باشد، پس در ادامه همراه باشید.
مزایای استفاده از ماشین آلات قالیشویی
اگر بخواهیم به طور کل بگوییم هنگام استفاده از ماشین آلات قالیشویی دیگر نیازی به نیروی انسانی زیاد نیست و صفر تا صد شست و شوی قالی ها و قالیچه ها توسط ماشین آلات مدرن و پیشرفته و به صورت خودکار انجام می شود و سرعت انجام کار نیز بسیار سریع می باشد، برخی از مزایای استفاده از ماشین آلات قالیشویی عبارتند از :
- کنرل خودکار میزان استفاده آب و شامپو فرش
- اندازه کافی فرچه برای شستشوی فرش
- استفاده از پاروهای مختلف برای آبگیری قالی ها و قالیچه ها
- کنترل خودکار فشار برس ها روی فرش مناسب با الیاف فرش ها
- شستن سطحی و عمقی فرش
- سیستم جداگانه برای شست و شوی فرش های دستبافت، ماشینی، ابریشم و ....
- صرفه جویی در مصرف انرژی
- امکان تنظیم دما
- خشک شدن سریع قالی ها
آشنایی با انواع مختلف ماشین آلات قالیشویی
امروزه در اکثر قالیشویی های از ماشین آلات مدرن و پیشرفتع برای شستشوی فرش ها استفاده می کنند و هرچه ماشین آلات و دستگاه ها پیشرفته تر و به روز تر باشند، بازدهی بهتری نیز برای قالیشویی ها دارند، برای آشنایی با ماشین آلات قالیشویی لازم است بدانید که این دستاه ها به دو دسته تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تقسیم می شوند، نمونه های تمام اتومات صفر تا صد شست و شوی فرش را به صورت اتومات و خودکار انجام می دهند ولی در نمونه نیمه اتومات برخی از دستگاه ها به صورت دستی و برخی دیگر به صورت اتومات کار انجام می دهند. کیفیت دستگاه های تمام اتوماتیک بسیار بیشتر و بهتر از نمونه نیمه اتوماتیک می باشد و فرایند شست وشوی فرش ها را سریع تر و بهتر انجام می دهد و نیاز کم تری به نیروی انسانی برای هدایت دستگاه ها دارند. برخی از ماشین آلات قالیشویی عبارتند از :
دستگاه آبگیر
دستگاه های ابگیر یکی از مهم ترین و کاربردی ترین ماشین آلات قالیشویی ها می باشند که معمولا دارای دو نوع لوله ای و خشک کن دیگی می باشند، هر دو نوع دستگاه های آبگیر هم به صورت تمام اتومات و هم به صورت نیمه اتومات تولید می شوند، از دستگاه های آبگیر دیگی معمولا برای شستشوی سنتی و دستی استفاده می شود و از دستگاه های آبگیر لوله ای برای شست و شو های مدرن استفاده می شود و به همین دلیل این دستگاه سرعت و کیفیت بسیار بالاتری نسبت به نوع دیگی دارد، در ادامه برای آشنایی بیشتر با ماشین آلات آبگیر قالیشویی ویژگی هر یک را بیان می کنیم.
- دستگاه لوله خشک کن لوله : با استفاده از این دستگاه احتمال چروک و پارگی در فرش ها به صفر درصد می رسد و همینطور مانع از ترکیب شدن رنگ های فرش با یکدیگر می شود، مصرف برق بسیار سریعی دارد و سرعت انجام خدمات به وسیله دستگاه ها بسیار بالا می باشد، زیرا برخی از دستگاه های لوله خشک کن در کم تر از 3 دقیقه عملیات آبگیری فرش را انجام می دهند.
- دستگاه خشک کن دیگی : از این دستگاه ها معمولا در کارخانه های قالیشویی نیمه اتومات و دستی استفاده می شود و روش کار آن کاملا متفاوت با خشک کن های لوله ای می باشد، در این روش برخلاف نوع دیگر امکان چروک شدن و پاره شدن فرش ها وجود دارد و نهایت ظرفیت این دستگاه ها 4 فرش می باشد و پس از پایان آبگیری باید فرش ها توسط پرسنل قالیشویی از دستگاه خارج شوند و فرش های جدید را داخل دستگاه قرار دهند، درصد آبگیری این دستگاه ها به نسبت دستگاه هی لوله ای بسیار کم تر است و از نظر بهداشتی نیز استاندارد پایین تری دارد.
دستگاه گرد گیر قالیشویی
از دستگاه های گردگیر هم در قالشویی های اتومات و هم در قالیشویی های نیمه اتومات استفاده می شود و معمولا برای از بین بردن گرد و غبار فرش ها استفاده می شود، اگر از دستگاه های مدرن تر و با کیفیت تر گرد گیری برای زدودن آلودگی ها استفاده شود، معمولا نتیجه کار بهتر و قالی تمیز تری خواهید داشت.
این دستگاه ها خاک گیر نیز نام دارند و معمولا از آن برای فرش هایی استفاده می شود که دارای خاک بیشتری هستند، این ماشین آلات دارای فیلتر ها و مکنده هایی هستند که از پخش شدن گرد و غبار به محیط جلوگیری می کنند. دستگاه های آبگیری یا خاک گیری به سه نوع تقسیم می شوند که عبارتند از :
- دستگاه گردگیر دستی : گرگیری به وسیله این نوع از دستگاه های گردگیری به صورت شلاقی می باشد که باعث آسیب به بفت فرش و پاره شدن آن می شود و همچنین گرد و خاک زیادی در هوا پراکنده می شود.
- دستگاه گردگیر میزی : از نوع دستگاه گردگیری معمولا در قالیشویی های مدرن و با کیفیت استفاده می شود و به دلیل داشتن فیلتر و مکنده هیچ آلودگی در محیط ایجاد نمی کند و هیچ گرد و خاکی روی فرش باقی نمی گذارد.
- دستگاه گرد گیر دورانی : این نوع از دستگاه های گردگیری به صورت دورانی کار می کنند و همچنین این قابلیت را دارند که چند فرش را باهم در این دستگاه ها قرار دارد و هیچگونه گرد و غباری در فرش ها باقی نمی گذاردف این دستگاه به فرش ها آسیبی نمی رساند و سرعت انجام کار را افزایش می دهد و تنها در 15 دقیقه تمام گرد و خاک را از سطح فرش پاک می کند.
ماشین آلات قالیشویی اتومات دیسکی
دستگاه اتومات دیسکی یکی دیگر از ماشین آلات قالیشویی می باشد که در این قسمت با آن آشنا می شوید، در این نوع دستگاه ها در ابتدا به کمک نیروی انسانی فرش داخل دستگاه گذاشته می شود و سپس پس از شست و شو به صورت لوله شده از قسمت دیگر دستگاه خارج می شود، دستگاه های اتومات دیسکی توانایی شست و شوی فرش 100 متری را نیز با بهترین کیفیت دارند.
دستگاه قالیشویی ریلی
دستگاه های ریلی یکی از بهترین دستگاه های اتومات در قالیشویی ها می باشد که برای طراحی و ساخت آن از تجهیزات بسیار پیشرفته ای استفاده شده است، دستگاه اتومات ریلی شستشوی فرش، اندازه ی کثیفی، اندازه ی فرش، الیاف و تار و پود فرش را برای شست و شو در نظر می گیرد.
دستگاه پولیشر دو فرچه
از این دستگاه معولا در قالیشویی های اتومات برای شست و شوی فرش های دستبافت و ابریشمی با ارزش و قیمت استفاده می شود، زیرا برای شست و شوی این نوع از فرشها دقت زیادی لازم است و این دستگاه نیز دارای دو فرچه می باشد و با بیشترین دقت و بهترین کیفیت این فرش های قیمتی را شست و شو می دهد.